Generalment les persones han sentit fascinació per allò misteriós i exòtic, pels fets extraordinaris i també pels herois, en definitiva, s’han deixat seduir per les llegendes. Aquests relats, que han perviscut de generació en generació, parlen de persones, de pobles, de fets que succeïren en un temps antic i alhora indeterminat. Poden referir-se a monuments, elements geològics o llocs; poden explicar-ne l’origen i també la història no oficial.

Darrere l’imaginari que es construeix entorn d’una llegenda, sol haver-hi una base real, més o menys enflocada. Així, les llegendes constitueixen una font extraordinària per conèixer els referents, les pors, les il·lusions i els costums dels pobles; són una excusa per recórrer els seus carrers i places o per perdre’s en els seus entorns.

Us proposem un recull de llegendes de Sant Feliu de Guíxols, aplegades a partir de fonts diferents i us convidem a contemplar la ciutat a través d’aquestes narracions.

 

 1. El Bateig de la Costa Brava
 2. El nom del poble
 3. El misteri dels mussols i la gàbia d'or
 4. La Cala del Sant
 5. El nom de l'ermita de Sant Elm
 6. Sant Benet
 7. Sant Antoni en Remull
 8. L'Ocell de la Pesta
 9. El Monestir i el Martiri de Sant Feliu l'Africà
 10. La petja del Gegant de Pedralta
 11. El sudari de Crist
 12. Els pins de la Milana i la Figuera
 13. Anècdotes del tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona
 14. Albertí vist pels amics
 15. El primer viatge aeri a l'Estat espanyol
  1. Encarant-se al seu poble
  2. Encarant-se al poder civil arbitrari
  3. Encarant-se al rampell militar
  4. L'expusió dels monjos del Monestir
  5. La pedra venjadora
  6. Un gori-gori desgraciat
  7. Teatre Alsina
 16. El primer viatge aeri a l'Estat espanyol

 


Font: Arxiu Municipal.

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos