Barris de Sant Feliu de Guíxols

 

Pere ALBERTÍ MIRÓ

Sant Feliu de Guíxols, 1889 - 1967


Consignatari.

Heretà del seu pare, Pere Albertí i Güitó, conjuntament amb el seu germà Jaume, l’empresa familiar P. Albertí e Hijos, que era la successora de l’antiga companyia Salazar, Albertí y Cía., dedicada a la compra i venda de suro i taps manufacturats, com també al lloguer de suredes a Andalusia i Extremadura. Alhora, la família era propietària de tres embarcacions tipus llanxa per a tràfic marítim anomenades Paulita, Ramoneta i Victòria. Pere Albertí també s’encarregaria, des de l’any 1913, de la gestió de l’agència de duanes, que estava domiciliada al carrer de Girona, amb casa, despatx i magatzem.

albertimiropere01Vocal de la Sociedad de Náufragos de San Feliu de Guíxols –que aleshores (1924) presidia l’ajudant de Marina del port, Juan Ferrándiz Boado–, seria nomenat agent consular d’Itàlia a la província de Girona en substitució de Joan Fortó i Galceran :. Gestor dels afers comercials en un dels períodes de més transició, tant pel que fa al sector surer com a la seva activitat portuària, durant molts anys Albertí va vetllar pels interessos, béns, embarcacions i persones del país que representava. Malgrat que l’activitat d’aquest viceconsolat es limitava a les funcions estrictament comercials i representatives, restava directament relacionat amb l’agent consular de Girona, Josep Magaldi, i amb el vicecònsol de Barcelona, el cavaliere Alfredo Andreoli.

albertimiropere02L’any 1927, el cònsol general d’Itàlia a Barcelona, el coronel comanador Guido Romanelli, va efectuar una visita a Sant Feliu, acompanyat de la seva esposa, Bianca Romanelli de Colloredo Mels, comtessa d’Udine, i del professor de la Universitat de Comerç de Venècia, Giovanni Lesorsa, i foren rebuts per Pere Albertí i l’alcalde de Sant Feliu, Pere Torres i Albertí :.

Per la seva eficient gestió al capdavant de la representació comercial, Pere Albertí i Miró –que residia al carrer de Sant Joan i estava casat amb Fernanda Calzada i Escriba– seria distingit l’any 1958 amb el títo de cavaller de l’Orde al Mèrit de la República Italiana, a proposta del president del Consell de Ministres d’aquell país. D’aquesta manera, el president de la República Italiana, Giovanni Gronchi, li atorgà l’esmentada distinció en el decret del Govern italià de 2 de juliol d’aquell mateix any, signat i rubricat a Roma.


Font: Gent d'un Segle - Sant Feliu de Guíxols 1900 - 2000 (401 apunts biogràfics)
Gerard Bussot i Liñón - 
Urània Estudis Guixolencs - Publicacions de Sant Feliu de Guíxols - 2011

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos