Barris de Sant Feliu de Guíxols

 

Maria Àngels BOYERO CRUZ

Girona, 1963


Esportista.

Nedadora paralímpica guixolenca que va guanyar nombroses medalles en campionats estatals, europeus i mundials per a minusvàlids. Va començar a practicar l’esport de la natació l’any 1976, representant l’Hospital Sant Rafael de Barcelona per, poc després, fer-ho al Club Mifas de Girona.

Maria Àngels Boyero CruzDotada d’unes qualitats físiques i una tècnica extraordinàries per a la natació –per manca d’instal·lacions esportives a Sant Feliu entrenava a la piscina de la Fosca de Palamós–, participà regularment en els campionats provincials i nacionals, i hi aconseguí diversos rècords i medalles. L’any 1978 va ser seleccionada per representar Espanya al torneig de les Vuit Nacions a Hoensbrock (Holanda), i després als campionats del món d’Stoke Mandeville (Anglaterra). Dos anys després, ho faria a l’Olimpíada per a Minusvàlids que se celebrà també a Holanda el 1980.

Maria Àngels Boyero CruzAl campionat europeu d’Hoensbrock, Maria Àngels Boyero aconseguiria quatre medalles d’or, dins les modalitats de 25 m papallona, 100 m lliures, 100 m esquena i 100 m braça, i d’aquesta manera es convertiria en l’atleta més llorejada d’aquell esdeveniment esportiu. Pocs mesos després, participà en el campionat del món d’Stoke Mandeville, on va guanyar dos ors en els 25 m papallona i els 4x100 m relleus. Fou la darrera nedadora de l’equip estatal a saltar a la piscina, i va haver de recuperar un desavantatge de 40 metres per proclamar-se campiona. També guanyaria el bronze en 100 m lliures individuals.

La seva darrera etapa esportiva va finir el 1983. Aquell any encara participaria amb èxit als Campionats d’Espanya d’Hivern a Madrid (4 medalles), als de Catalunya (5 medalles), i finalment als europeus d’Stoneville, a Anglaterra.


Font: Gent d'un Segle - Sant Feliu de Guíxols 1900 - 2000 (401 apunts biogràfics)
Gerard Bussot i Liñón - 
Urània Estudis Guixolencs - Publicacions de Sant Feliu de Guíxols - 2011

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos