Barris de Sant Feliu de Guíxols

 

Jaume BOSCH CAÑET

Sant Feliu de Guíxols, 1936 - 2007


Excursionista.

President de l’Associació Ardenya. Patrimoni i Natura. Nét del periodista i director del setmanari local L’Avi Muné Enric Bosch i Viola, de petit va marxar a viure a Barcelona amb els seus pares –Albert, natural de Palafrugell, i Carme, de Sant Feliu–, per traslladar-se més tard a la població d’Osor, on va néixer el seu germà Albert.

Jaume Bosch CañetDe retorn a Sant Feliu, i ja en l’adolescència, començà a feinejar a la fàbrica de suro que tenia el seu avi matern Jaume Cañet i Alsina. Amb els anys, i al llarg de la seva vida professional, treballaria en diverses empreses sureres de la població, com les fàbriques de Rogeli Morató o de Tomàs Buscarons.

Excursionista, amant de la natura i defensor acèrrim del patrimoni i medi natural de Sant Feliu i la Vall d’Aro, es convertiria ben aviat en tot un referent per als joves muntanyencs i trescadors de la ciutat. Gran coneixedor de la toponímia i elements naturals de Sant Feliu i rodalies –en Jaume s’encarregaria durant anys del manteniment del sender de llarg recorregut GR-92, com també d’altres de més petit recorregut per l’Ardenya–, participaria en la confecció i correcció de nombroses edicions de guies i plànols de muntanya, que feien especial referència al medi natural de casa nostra.

bosch-canet-jaume02A finals dels anys setanta, i després d’haver estat monitor del Centre Excursionista Montclar, fundà el grup Mar i Muntanya, una mena de continuació d’aquella antiga entitat local nascuda a la dècada dels anys trenta, com també el Grup Natura de la parròquia de Vilartagues. Promotor de la Ruta de l’Aigua i del pessebre d’argila al paratge de la Creu d’en Barraquer, esdevindria soci fundador i president de l’Associació Ardenya. Patrimoni i Natura (2000-2007).

L’any 2004 publicaria el llibre Remembrances de l’Ardenya i les Gavarres i espais físics per conèixer, on es palesen els seus coneixements i el seu amor envers la seva terra.


Font: Gent d'un Segle - Sant Feliu de Guíxols 1900 - 2000 (401 apunts biogràfics)
Gerard Bussot i Liñón - 
Urània Estudis Guixolencs - Publicacions de Sant Feliu de Guíxols - 2011

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos