Barris de Sant Feliu de Guíxols

 

Benet BRUGUÉ RIERA

Amer, 1889 - Sant Feliu de Guíxols, 1971


Mestre.

Estudià la carrera de Magisteri i, tot just acabats els estudis, va venir a Sant Feliu l’any 1910, en rebre-hi l’adjudicació de plaça de mestre interí. Casat amb la guixolenca Assumpció Viader i Llor i domiciliat inicialment al carrer de Sant Roc, es traslladaria a les escoles públiques de Monistrol de Calders (amb anterioritat a l’any 1918) –aleshores ja amb la plaça de mestre nacional–, i més tard, per concurs general de trasllat, a la de Sant Esteve d’en Bas (maig de 1918 – juny 1923?).

brugue-riera-benet01Durant la dictadura de Primo de Rivera (1923-1930) va formar part del personal docent de l’escola pública de Sant Feliu, situada a l’antic edifici de l’ajuntament. Allí col·laboraria estretament amb els mestres Pere Bech i Roc Vila, que tenien cura de les tres úniques classes de nois. Amb els anys i un bagatge professional impecable, obtindria la plaça de mestre a la ciutat de Sabadell, on va romandre diversos anys.

brugue-riera-benet02Pel volts de 1947, i per concurs de trasllat, retornaria a la nostra ciutat, on s’incorporà al claustre de professors dels Estudis Nous o Grup Escolar (actual col·legi CEIP Gaziel). Inicialment, Benet Brugué –que va coincidir amb els mestres Lluís Esteva i Cruañas, Jaume Lloveras i Albertí i Narcís Masferrer i Buixó, entre altres– va impartir classes de grau superior, tot i que en els seus darrers anys de docència i fins a la seva jubilació ho faria en cursos inferiors, i mostraria un gran interès i sensibilitat per l’educació de l’alumnat de curta edat.


Font: Gent d'un Segle - Sant Feliu de Guíxols 1900 - 2000 (401 apunts biogràfics)
Gerard Bussot i Liñón - 
Urània Estudis Guixolencs - Publicacions de Sant Feliu de Guíxols - 2011

logo-arxiu

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos