trevor-skinner  

 


Descripció

L'arquitectura com a identitat

El mirall trencat: la raó de tenir una connotació tan negativa (presagiant la “desintegració del jo”). Les nostres possessions es conceben com a miralls perfectes, cada acció de neteja y reparació pretén tornar a l’estat immaculat del seu ésser, al seu naixement. Cada joguina nova és vella en quant surt de la caixa. Cada nova compra és un intent inútil d’arribar a aquella perfecció inicial, a aquella calma no pertorbada per cap acte o propòsit ni contaminada per altres coses.

...I llavors, degut al temps (i a l’ús), a través de tots els estats de “personalització” (de pertinença), a través del interminables processos lents de degradació (d’ús y mal ús, y de canvis de mans) decauen en un estat final de trencament y abandó.

Sales d’espera: pateixen un destí semblant. Els espais que habitem, que creem, creixen amb nosaltres y cada dia reflecteixen tots els lleugers canvis de to i de color que acompanyen el nostre viatge a través d’hores y anys interminables del nostre viure.

Però en un moment, al seu començament, en algun estat gairebé primigeni, just abans que “naixessin” , eren reals i no depenien de nosaltres. Estaven quiets i continguts, y podíem sentir-ho, com per art de màgia, i com si fóssim en una església, aturar-nos i compartir el seu silenci. Y després, al final, quan es veuen abandonats i buits de tot el desordre acumulat, quan no queda cap mà atenta per desfer la decadència, llavors ressusciten misteriosament. Sense històries que explicar, només respirant amb calma i nosaltres, davant la seva presència, ens dirigim cap a nosaltres mateixos i som testimonis de la seva existència. Sembla que som allà només amb el seu permís i aquest , al capdavall, és el veritable regal que ens ofereixen.

En les meves fotografies he intentat explorar aquesta presència i trobar aquell lloc on el viatge començà.

         Trevor Skinner 2010

“…i el final de la nostra exploració 
serà retornar al punt de partida 
i veure el lloc per primera vegada. 
A través de la reixa oblidada i desconeguda 
quan l’últim per descobrir en la terra 
sigui el que fou al principi; 
En el naixement del riu més llarg 
la veu de la cascada oculta I els nens en el pomer 
ignorada, perquè no es busca 
però se sent , a mitges, en la calma 
entre dues ones del mar. 
Ràpid, aquí, ara, sempre…”

Little Gidding - T. S. Eliot 1942

 

 

Contacte

 

 

 

GALERIA

ARTISTES DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Fotografia

Pintura

Lletres

Música

Sóc Sant Feliu

Sóc Sant Feliu de Guíxols és un projecte integrador, que es fonamenta en la participació ciutadana per fer de Sóc Sant Feliu de Guíxols un portal el més complet possible. Volem ser un punt de trobada on els diferents col·lectius canalitzin els seus projectes i en generin de nous, per això oferim diversos mitjans perquè la gent ens faci arribar informació sobre les activitats i iniciatives que vulguin divulgar.

Contacte

  socsantfeliudeguixols (@) gmail.com
 

Segueix-nos